Caleidoscoop-lamp

De caleidoscoop-lamp-projector  is een kunstwerk en design lamp ineen. Met deze caleidoscopen kan ik eindeloos verhalen vertellen, zowel die in het nu als de verhalen van gister en die van morgen. De beelden veranderen immers continue. Ik heb nog veel uit te proberen zowel met het materiaal, het licht maar ook met de inhoudelijke kant. Ik blijf me verwonderen over de weerspiegelingen en de projecties. Draaiend  zie je  tientallen beelden door de spiegelbuis  en met de drie beweegbare led lampjes creëer je even zoveel wonderlijke schaduwen op je wand. Naast kleurige projecties kun je ook driehoekige zwartwit wolken projecteren. Wanneer je schuin op de muur schijnt, ontstaan er langgerekte projecties. ook de afstand tot de muur bepaald hoe groot en hoe scherp de beelden worden. Blijf vooral spelen, nieuwsgierig zijn en uitproberen.
De caleidoscopen waren oa te zien in de Piet Hein Eek galerie tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven 2017 en op Kunstmaand Ameland 2016

De technische kant van de caleidoscoop is mede ontwikkeld door Theo Koster, Anne Piet Tolsma (www.neodym.nl) en Simon Nieuwenhout.

Hieronder een serie foto’s van verschillende caleidoscoop-lampen

.