Agenda 2019

De exposities zijn deels op de eerste verdieping die helaas niet rolstoel toegankelijk is.

Bel voor de actuele openings tijden met 06-29871396  

Caleidoscopen:een doorlopende glas expositie van caleidoscopen en eigen werk.

Tiny Zijlstra:

DE VERTE DICHTBIJ  olieverf schilderijen 18 mei t/m 23 juni 2019

het_noorden-550x271 meerkoet-550x413

greidhoeke_1-550x413

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiny zegt over haar werk: ” In mijn schilderijen probeer ik het Friese landschap in verstilde sferische beelden te vangen.Figuratief, deels geabstraheerd, met ruimtelijk perspectief en focus op detail.”        

Tiny is geboren en getogen in Friesland (1951-1969).Voor een studie sociaal culturele antropologie is ze naar Nijmegen vertrokken en heeft daar het grootste deel van haar leven gewoond en gewerkt. Onlangs is ze teruggekeerd naar haar Friese roots. Schilderen is haar passie. Haar ( part time) opleiding tot beeldend kunstenaar heeft ze genoten aan de Vrije Academie ‘ t Pad en de Foudgumse School. De omgeving van haar huis in het Friese Raerd is decor en inspiratiebron voor de schilderijen die u kunt zien in de expositie ‘ De verte dichtbij’ .

 

Kim Nieuwenhout:

ARTIST IN RESIDENCE olieverf schilderijen 29 juni tot 23 juli 2019

 

Naakt olieverf Kim Nieuwenhoutolieverf Kim Nieuwenhoutdetail waterplanten Kim Nieuwenhout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze expositie geeft een beeld van het werk- en denk proces van de startende jonge kunstenaar Kim Nieuwenhout (1995)  uit Leeuwarden.

Werk dat af is, werk dat bijna af is en werk waar net aan begonnen is. Dit alles in één en dezelfde ruimte. Hierdoor is op een unieke wijze te zien hoe het olieverf schilderen op linnen en het creatieve proces in zijn werk gaat.

Midden in de galerie staat een grote schildersezel, hier schildert Kim. Gedurende de tijd van de expositie zullen de doeken aan de muur steeds meer hun uiteindelijke vorm gaan krijgen.Kim zegt over haar eigen werk: “Het maken van een schilderij wekt voor mij allerlei emoties op, van ultieme blijdschap en ontspanning tot extreme frustratie en teleurstelling. Ik kom er steeds weer achter dat ik zoveel wil laten zien, maar dat er geen formule voor succes is. Naast het feit dat het concept van “artist in residence” mij enorm aanspreekt is dit concept ontstaan uit noodzaak, schilderen is altijd één van mijn grootste worstelingen geweest. Ik maak van jongs af aan kunst, de laatste paar jaren neemt dit steeds serieuzere vormen aan. Maar hoe combineer ik het schilderen met de rest van mijn leven? Voor mij is het interessant om de relatie tussen kunstenaar en toeschouwer te onderzoeken. Wat voor werk wil ik maken? Wat voor werk kunnen mensen waarderen? Waar ik steeds meer achter kom is hoe leuk ik het vind om de schoonheid te vangen in het ondefinieerbare. Hoe laat ik een duidelijk beeld zien wat niet in eerste instantie herkenbaar hoeft te zijn?”

De onderwerpen van Kim Nieuwenhout haar werken zijn vooral klassiek. Natuur en mens. Zij zal tijdens de expositie regelmatig “life” schilderend tussen haar kunstwerken te zien zijn.

https://www.instagram.com/kimnieuwenhout/

 

Hieronder slideshows van eerdere exposities in galerie Moglas