Moglas Galerie

De exposities zijn deels op de eerste verdieping die helaas niet rolstoel toegankelijk is.

Omdat er ruimte op één hoog over was, besloot ik jaren geleden andere kunstenaars gelegenheid te geven hun werk hier te exposeren. Er wordt zoveel moois gemaakt en er is zo weinig ruimte om het te laten zien. Ook de ballotages (die ik dus bewust niet hanteer) maakt het voor velen onmogelijk eens goed in de spotlights te kunnen staan. Wanneer u de onderstaande slide show bekijkt, kunt u  het werk zien van kunstenaars die hier de afgelopen jaren hebben geëxposeerd. Deze zomer van 2019 komen er 2 kunstenaars exposeren. Tiny Zijlstra en Kim Nieuwenhout.

Bel voor de actuele openings tijden met 06-29871396  want ook al staat er nu niets in de agenda, er zijn in het atelier altijd mooie glas dingen te zien.

 Agenda 2019

  • Caleidoscopen en glaskunst: een doorlopende glas expositie van eigen werk
  • De Friese Kunstroute een afwisselende Kunstroute door de Greiden (weilanden)  en dorpen van de voormalige gemeente Littenseradiel. Zaterdag 25 en zondag 26 mei van 11.00 tot 17.00
  • Tiny Zijlstra: DE VERTE DICHTBIJ  schilderijen 18 mei t/m 23 juni 2019

het_noorden-550x271 meerkoet-550x413

greidhoeke_1-550x413

 

 

 

 

 

 

 

Schilderijen van Tiny Zijlstra  2019

‘ In mijn schilderijen probeer ik het Friese landschap

in verstilde sferische beelden te vangen.

Figuratief, deels geabstraheerd,

met ruimtelijk perspectief en focus op detail.’         

Tiny is geboren en getogen in Friesland (1951-1969).Voor een studie sociaal culturele antropologie is ze naar Nijmegen vertrokken en heeft daar het grootste deel van haar leven gewoond en gewerkt.Onlangs is ze teruggekeerd naar haar Friese roots. Schilderen is haar passie. Haar ( part time) opleiding tot beeldend kunstenaar heeft ze genoten aan de Vrije Academie ‘ t Pad en de Foudgumse School. De omgeving van haar huis in het Friese Raerd is decor en inspiratiebron voor de schilderijen die u kunt zien in de expositie ‘ De verte dichtbij’ .

 

Kim Nieuwenhout: schilderijen 24 juni t/m 4 augustus 2019 (meer info volgt later)

 

Hieronder slideshows van exposities die eerder bij  Moglas Galerie te zien waren