Basis cursus glasfusen op woensdag 30 november van 10:00 – 17:00

22-09-2022

Wil je eens kennis maken met glasfuse techniek? Fusen is simpel gezegd losse stukken glas in een oven gelegd en de hitte zal de stukken aan elkaar smelten. Het heeft iets magisch en werkt redelijk verslavend….lijkt het je wat?

Het fusen met glas kan heel simpel en speels zijn, maar het kan ook heel ingewikkeld en frustrerend zijn. In deze eerste keer houden we het op speels en simpel, hoe ingewikkeld je basis idee ook lijkt te zijn. We streven er naar om het in een dag af te hebben. Natuurlijk ben je na deze cursus welkom om je verder te verdiepen in deze techniek. En proberen we het nog speels te houden.
Tijdens deze basis cursus zal ik niet diep ingaan op alles wat met glas fusen kan en vertel ik je minimaal over stookcurves en over welk glas je kunt gebruiken en waarom.Je mag met je eigen ideeën komen. Neem foto’s, je eigen tekeningen of wat voor inspiratiebron dan ook mee. We gaan werken vanuit jouw interesses, waardoor je meteen in je eigen stijl kunt beginnen te werken. Blanco komen is ook prima, ik help je op weg.
Naast een basis glas snij- en breek instructie, zal ik aan de hand van foto’s en gefused glas je verschillende technieken tonen. Daarbij kijken we welke fuse techniek past bij dat wat je zou willen gaan maken.
Na de inleiding kun je eerste glasontwerp gaan uitvoeren. De oven doet de rest en na een aantal dagen kun je je werkstuk ophalen.
Kosten voor deze dag inclusief materialen voor 1 werkstuk  van ca 20 x 35 cm (platte vorm, voor een gebogen glaswerk komen er stook kosten bij) en inclusief simpele lunch, zijn € 140 of  € 110 euro wanneer meer mensen zich aanmelden. Maximaal 4 personen.

Onderstaande foto’s zijn van cursisten met hun eigen werk.