In toekomst gebrek aan glazeniers

25-11-2022

Het is nu volop in het nieuws er is een gebrek nu al aan glazeniers. Wie moeten er nu én in de toekomst glas in lood ramen restaureren en nieuw maken?

Wanneer je interesse in dit vak hebt, kun je beginnen met een tweedaagse cursus glas in lood. Deze cursus verzorg ik inmiddels al jaren. Het is gericht op de techniek. Je leert gedegen hoe je glas moet snijden, hoe je het lood moet behandelen, hoe te solderen, welke soorten glas nog te koop zijn. Veel van mijn cursisten hebben nu een geweldige hobby en een aantal zijn met succes professioneel bezig.

In december  op 21 en 22 december van 09.00 tot ca 16.30 organiseer ik een cursus voor (huis) schilders die regelmatig kleine of grotere problemen met glas in lood tegen komen. Breuken in glaasjes, lood dat gebroken is bij de solderingen  of  uitgezakte glas in lood ramen. Of hoe maak je een bijpassend glas in lood raam? En waar kun je dat glas nog kopen? Mocht je geen schilder zijn, dan ben je ook van harte welkom om de cursus te volgen. Ik geef je dan voorafgaand aan de cursus een uur instructie hoe je glas moet snijden.

Kosten € 290, – pp (bij 2 of meer aanmeldingen € 220, – pp) aanmelden info@moglas.nl  of bel me op 06-29871396