Is het mogelijk om de lijnen en vlakken van een batik om te zetten in een glaskunstwerk? Bezoek de expositie in Lelystad!

Kitty van den Beld is  vooral gespecialiseerd in het ontwerpen en het maken van grote batikken. Vorig jaar kregen we een gezamenlijke opdracht om een batik van haar om te zetten naar een glas appiliqué raam. Het samenwerken beviel ons wel. Nu hebben we vanaf januari hard gewerkt en geëxperimenteerd met verschillende glastechnieken: glasfusion, het lijmen op glas en glas-in-koperfolie.  Een detail uit haar “explosie” batik is nu op 3 verschillende manieren in glas uitgevoerd. Het resultaat mag er zijn!

Deze drie kunstwerken zijn ook te zien tijdens de opening op 6 maart van Kitty’s expositie in het stadhuis van Lelystad op 6 maart om 16.30 tot 30 april 2020.

In deze expositie is een overzicht te zien van haar grote en kleurrijke  batik schilderijen uit verschillende periodes.  Zij onderzoekt en experimenteert met lijnen, vlakken, structuren en kleur maar ook flarden van poëzie-teksten schuwt zij  niet en zijn te vinden in haar werk.

Het originele batik