Twee absoluut beginners maken twee prachtige glas in lood ramen

28-02-2022

Ik merk dat ik het erg leuk vind om mensen te begeleiden in hun zoektocht met glas. Steeds vaker komen er mensen die hun idee of schilderij in glas willen omzetten. Soms is het een eenmalige actie en soms wil men een hele serie maken.  Deze keer laat ik zien dat je als absolute beginners op het gebied van glas in lood, onder begeleiding prachtige resultaten kunt behalen.

Met veel lol, pleisters en doorzettings vermogen maakten Janny en Cees twee ramen. Ik heb hen begeleidt bij het ontwerpen van een kievit en grutto, het op maat snijden van het glas, in het lood zetten en met het solderen. Het heeft ca 30 man uren gekost. Zodra de ramen geplaatst zijn, zal ik hiervan een foto toevoegen, maar hier onder een kort filmpje over een deel van het maakproces.