Verborgen betekenis; het thema van de Kunstaanhuis Lauwersland route 12,13,19 en 20 maart 2022

01-03-2022

Verbogen betekenis, het voelt heel dubbel aan om in deze tijd met zoiets als een expositie bezig te zijn. Na de corona nu dit brute  zinloze oorlog. Waar gaat het om, wat is de betekenis?  Ik hoop dat er snel een oplossing komt. De kunstroute heeft dit jaar het thema  “verborgen betekenis”. De organisatie zegt er oa dit over:  het is niet alléén de kunstenaar, maar óók de kijkers die vaak verborgen betekenissen bedenken in een kunstwerk. Het is een vorm van participatie die onmisbaar is voor het levend houden van alle kunst, maar niet vaak wordt belicht.”

Ik denk dat je als kijker een “kúnst-detective” moet zien te worden. Haal diep adem, durf de rust te nemen en bekijk mijn caleidoscopen uitgebreid en oordeel niet te snel. Zoek naar nog meer mogelijkheden en combinaties. Laat je brein gekieteld worden. Maar mocht je geen verborgen betekenissen in mijn kunstwerken zien, kan het zo maar zijn, dat die er niet zijn. Ik wens dat je geniet van mijn wonderlijke schouwspel én dat je het verborgen kind in jezelf (her)ontdekt. De lengte van een route is ongeveer 200 kilometer. Veel bezoekers trekken daar met plezier twee dagen voor uit. Ik ben door de organisatie gevraagd met mijn grote caleidoscopen in een prachtige boerderij in Oosternijkerk te exposeren. Hier alvast wat sferen die ik daar hoop te kunnen laten zien.