Winkeldochters met een licht gebrek, gaan goedkoop uit het rek

24-09-2022

Mijn lades wil ik leeg hebben en mijn hoofd ook. Daarmee hoop ik weer letterlijk en figuurlijk ruimte te krijgen om nieuwe dingen te gaan maken.

Prijsjes zoals dit bloemetje voor 5 euro! Daarnaast veel prijsjes van 10 en 15 euro en meer.

Volgens het woordenboek is een winkeldochter een onverkoopbaar artikel dat lang in een winkel ligt. In overdrachtelijke termen wordt het soms gebruikt voor een meisje dat niet getrouwd geraakt. Onverkoopbaar misschien doordat de prijs te hoog was? Of dat de kleuren niet meer in de mode zijn. Mijn ervaring is dat het wel verkoopbaar is wanneer ik de dingen laag prijs (te laag om het glas in te kunnen kopen, de oven te stoken en het te kunnen maken)

 

 

Voor mij is het fijn dat mijn lades leeg raken en de koper is blij met het kunstwerkje! Licht gebrek? Heeft te maken dat het misschien net scheef in de sokkel staat of dat er een krasje opzit. Het zijn lastige voorwerpen om per post te verzenden, dus maak een afspraak (o6 29871396) en kom langs!